Beautiful Me;
blog gadis-gadis yang awesome Follow | Or you wanna go back to Dashboard?
Enjoy!


Nur Nazatul Nasyrah

Create Your Badge

Follow Us

ma!atUl cayang kt ma sgt2!!muah.muah...
Saturday, April 9, 2011 | 3:31 AM | 0 comments
speCial dEdicate for mA tersayang saye...
pUan n0rmAh bT iSmaiLtetibe rase windu sangat2 kat bonda tersayang....padahal, baru jew PB ari rabu ari tuh,,,
windu r sesangat....tambah2 bile pas bace tazkirah dari azim mustafa,,,,,
time kaseh r sebab tulisan kat page awk tuh,,,,saye ber 'insan' banyak!dan mungkin selepas neyh,
kwn2 dan mungkin viewer atau un,,blogger len yg ber'insan' pula....;)

hurrmmm,,ape ak ckp ni yew?cyan owg yg xtaw ujung pangkal neyh,,meyh nk citew cket,,,cecitew,,,cecitew,,,,

::al-kisah bermule cm ni,,,zmn sebelum kite sume lahir ag,,,(dlm rahim bunda kite2 neyh)::

Adalah dikisahkan…

pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”

Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.” Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yangsaya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.” Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?” Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.” Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?” Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.”

Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.” Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu,

walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran. Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?” Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”.

Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat.

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu.


SUCILAH 4 PERKARA DGN 4 PERKARA::

1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan

2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu

3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Robb mu

4) Dosa-dosa mu yang lalu dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu

Bilakah kali terakhir kita mencium kedua belah pipi ibu kita?? Bilakanh kali terakhir kita meminta maaf kepada ibu kita?? Berapa banyak nisbah kamu menelefon kekasih kamu berbanding ibu kamu?? Berapa ramai yang tahu umur ibunya?? Mungkin masih tidak terlambat kamu datang kepada ibu kamu dan memeluk sambil meminta maaf selagi kamu masih berpeluang... =)

owh!windu nyew kat sume famili2 sye,,,,
::ma!atul love you,ma!bery,bery much,,,hehe::


::bukan ma jew,,kat abah, abg yo, kak pika, abg jiji, adek::
sile lihat pesbok mereka,dgn mnekan link pada nama2 merek;)::juge xketinggalan,baby kecik yg bawu lahir!owh,,miak kecik zikry,,,::
::windu adek even slalu gado2,,,hehe::

::i love my family first,,then,,,bwu r u all sume,,,;)::

YA ALLAH,,,,berkati lah kehidupan dan ibadah2 kami,,,amiinnnnn~-admin-


Old things | New things

This template by AfikahShuhaimi. Basecode by OhhAeen. Header and edited by Alia Eyra.