Beautiful Me;
blog gadis-gadis yang awesome Follow | Or you wanna go back to Dashboard?
Enjoy!


Nur Nazatul Nasyrah

Create Your Badge

Follow Us

BinatAng ko!
Wednesday, May 23, 2012 | 3:28 PM | 0 comments

BinAtang kau!haha


 
Tajuk kita hari ini adalah menyayangi binatang,,, baru2 ni, saye dan kawan2 pegi la trip le Institut veterinary Malaysia dan Mardi yang terletak di Kluang…. sgt2 seronok sebab boleh jejalan,,,, tujuan kami? saje tengok2 keadaan kambing,lembu,rusa di sane, ohseeemmm sgt, sebenarnye, kerja dgn haiwan ney sgt seronok dan kurang stress sbbnye kita by bezanye dgn dyowg??ape bezanye kite dgn binatang?

PERTAMA:kita la yang paling cantik dalam kalAngan sekumpulan haiwan disana. sbbnye, kita je manusia kt situ, kite je boleh pakai cantek2,berselendang bagai, dyowg adew??xde kan,dyowg bogel wei,,nak ukur baju di badan sendiri pown xmampu,ni kan pula nak beli,,

KEDUA:kta kawen dgn cara terhormat, manusia, kalu berkenan,,dtg uma masuk merisik,meminang,bertunang setahun pastu kawen la,,,,xpown, pegi kem mane2, jumpe budak sekolah len, mntk biodata,, xpown,blaja sekelas pstu,buat2 nak pinjam buku, pstu saje selitkan surat cinta ke, jam tangan ke,sbb nk suh owg yg kita minat tu dtg pulang barang kat kte,,tapi binatang, bile nmpk kambing bru masuk kandang,dyowg cium bontot,,terus mating,,,,,hahahaha,xpayah bertanggungjwab plak tu kalu bunting.

KETIGA:hantaran kita mane main 2,3 ribu skang,,,,,berbelas ribu wei,,lain pula dgn binatang,,tp kalu jenis yg eksotik  dan baka import, kalah kite wei,,
arghhh,,,,malas la nk ckp lagi,,,


post kali ney, saye nak bercakap tentang mitos-mitos bnatang,,,,eyh?adew kew????>.<


incik binatang?apa barang sayang binatang?xkire2,,sbb ak sgt suke satu binatang bulu2 neyh,kalu jumpe kat kedai makan ke, tepi jalan ke,,mesti nk pegang sket,, mmg la,,kengkawan ak byk kali tego sbb tu kucing jalanan,,,kotor kowt,tp pada aku, drpd ak peluk kambing,baik ak peluk kucing,,sbb kucing xdew bau, kucing lagi manja dari kambing, kucing ringan dan comel,,,,bestla,,,


aku akui yg kucing tu kotor tp dye binatang kesayangan Nabi wei, bahkan Nabi pown ade seekor kucing peliharaan yg diberi nama Muezza,tp aku xdew kucing peliharaan,,sebabnye, puan mama x bagi kami bela kucing,(so sweet,aku dgn adik aku berkongsi minat yang same),,ma kate, kucing suke mencakar,ma takut sofa kesayangan ma calar balar,, lagi pown, kucing suke berak dan kencing merata-rata sebabnye dyowg nak tanda kawasan jajahan mereka,korang perasan x?kucing selalunya akan kencing di tempat yang sama, awal-awal bila kucing kencing tux dew bau lagi, cube larh 2,3 jam pertama tu,pergh,,xtahan siot bau keras dye,,,,


kucing ney istimewa taw, 

penah satu hari ney, kat kedai makan, ade sekor kucing ney duk mengiau-ngiau,,,mase tu mmg xde mood, tp korang perasan x?bila korang tego, dan ‘nasihat’ kucing tu, cakap elok2 yg korang nak makan, mesti dye paham dan dye akan blah dgn sendirinyaa,,, Cara kucing bergurau pown,men gigit2,,,omey angat..

penah x dengar satu mitos pasal kucing neyh? korang pena kene gigit dengan kucing? Mitos ney kate yang kalu kita pena kene gigit dengan si kucing ney, nanti tym kite tue urat-urat saraf kita lumpuh,,,ntah la, x taw betul ke x,
pena dengar jugak x yang kucing ade 9 nyawa?mengarut?? no komen pasal ney,tp kalu kitew tengok pown, dyowg ney slumber je kan terjun bangunan tinggi2,,xcuak pown,,, napew wujudnya kepercayaan dongeng & mitos neyh? Mana ada kucing ada lebih dari 1 nyawa. Mungkin wujud kepercayaan karut ni sebab, bila banyak kes kucing yang jatuh dari tempat tinggi & masih selamat, hidup & sihat. Mungkin sebab tu orang ciptakan dogeng bahawa kucing ada 9 nyawa kerana sukar mati. Sebenarnya kucing (dan beberapa haiwan lain) punya sistem keseimbangan dan koordinasi yang luar biasa. Sistem inilah yang membuat kucing, ketika jatuh, akan menyedari dalam posisi apa dia jatuh. Kalau dia jatuh dalam posisi terbalik, dia akan segera memutar tubuh sehingga kakinya berada di sebelah bawah, dan bersiap untuk mendarat. sebab tu la muncul mitos karut neyh,,,

sape cakap kucing2 yang berkeliaran kat jalanan tu suke lone ranger?kite pk dyowg neyh selesa berkeliaran dan bersendirian beberapa hari,,, tapi percaya x?Kucig xboleh bertahan 12 jam bersendirian tanpa perhatian,,, kucing ney jugak setia pada tuan,, kalu korang adew kucing yg mahal dan kiut giler,,dan korang xnak la dye jadi kutu rayau x tentu hala,ape kate korang gunting sket misai dyowg,,, sebabnye,misai dyowg ney befungsi mcm antenna,so, kalu kite gunting sket hujung misai, da xdew la signal kompas dyowg,


okeyh la, setakat ney je mitos2,,

jangan la cayew sbb ney sekadar kepercayaan suke2 je,,,

akhir kate, 

"sayangi kucing dan binatang2 lain kerana mereka juga MAKHLUK seperti kite."


Boys lav Sexy ladies?
Monday, January 9, 2012 | 2:51 AM | 0 comments





dump?

actually, I got a fren,

very sweet, cutey, pretty, just nice, malay gal, wearing a scarf,

n ape2 la yg ley wt a boy tertarik kt dye,

seriously guys!

huhu,,, (jgn perasan lak babe,huhu)

tapi kan nape still ade boy yg dump her?

ape yg laki nak sebenarnye?

perempuan rambut blonde,pakai ketat2, sore gedik2 n sexy mexy?

memang taste laki perempuan sexy2 ek?

Nak dijadikan kisah dari seseorang yg bergelar lelaki,

dye ney g la jejalan,

n suddenly dye nampk a grup of gal, (minah rempit kowt),

duk lepak2 tepi tangga shopping complex,

baju jgn cakap bai,

‘miskin’ gilerr,,

pakai baju taraf adek2 je,

“perghhhh,meleleh shiall,” kate beliau la,

ak hanye mampu mberi pandangan bengang (sebab dye usha kaum ak,malu kowt)

tapi katanye, lelaki hanye akan cakap ‘ pergh ‘ mase first tyme tengok je,

second tyme, mule la they olls bergosip n kutuk that gal,

see??

Boys Game.!

Sebabnye, bape percent sgt la yang akan amek that type of gal utk dijadikan isteri?

ak bet x sampai 10% pown,


OH BOYSSS,

u olls suke ke kalu ade laki2 len pandang hotspots aweks korang tu?

u olls suke ke kalu ade mate jantan pervert len tengok2?

bia la u olls je tengok sorang2 kan?

tapi xtaw la kalu u olls x kesah share kan?

sharing is caring kannn,,,

at the beginning, ak ingat taste laki memang perempuan2 yg sexy je,

tengok la skang, ramai je pakwe x hensem, tapi makwe nye hot n sexy,

yg ensem ape tah agi kan?

mase kapel, orang len kan, hot macam megan Fox

mase nak wt bini yg sopan2, jambu2 je, macam Aku (sebagai contoh)

so, ak conclude sdiri kn yg laki neyh just suke luaran gadis2 sexy tapi still pilih yg baik utk dibuat bini. nta la, ak bukannye laki pown. Tapi xsume laki zaman skang cmtu, pehlis dun hold a statement, boys are bullshit same.

Moral : untuk diri sendiri juge -->

p/s: Geram dgn certain laki yg fanatic giler artis sbb appearance, weyh, secantek2 they olls tu, ade ke they olls tu masak nasik, basuh baju korang?



tapak tangan bukan tapakaki,



Labels: ,


Segmen Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat
| 12:22 AM | 0 comments
ASSaLAMualaikUm reaDers yang cUns2 dan ensems2 sekAlian,






ape??

bEl0g cik Gades Jambu tErsenarai dalam sEribu belog terhEbat?

hahaha,,,

bLogger2 sEkalian juge bley terliSt jugE,

asAlkan anda sUme rAjen sepErti sayE juge.. huhu


gEwd lUck!

Labels: , ,


Love letter to my Future husband
Thursday, January 5, 2012 | 3:06 PM | 0 comments





Lame sungguh x mnulis,

tetibe, ari neyh ade mood nk menulis,


blogwalking utk mcari isu2 semase yg perlu rase nye disharekn but nothing.

just nk bagi love letter la, hahaha

LOVE LETTER TO MY FUTURE HUSBAND.

gedik ke ak nk wt entry psl ney?

x sebab nye, i'm matured enough nk tentukn mase depan, tentang kehendak,

jodoh tak datang bergolek, ade korang jerit kuat2 kt tgh jalan,

'' oh, jodoh, my soulmate, ke mari dikau sekarang terpacak depan ak,,''

xde kan?

yang datang terpacak ialah polis.

halau korang blahhh,,



haha
okey la, sile bace slow slow ape yg kami nak dari seorang lelaki bernama suami.





Dear my lovely n my only FUTURE husband, (InsyaAllah),

First of all, i nak mntk mahap bebanyak,


sebab i suke2 je nk tulis surat ney,
bukn niat nk malukn u,

i taw la seorang isteri xpatut bukak aib sang suami, tapi kn u,

kite kan xkawen lagi,
so, ape sala nye lav letter i ney kn?

betul x? betul x?

sebenar nye bnyk gileee bende yg i xpuas ati dgn kaum u neyh,

sile bukak mate luas2, terang kn ati,

FIRST, kaum u neyh mmg mcm YELLOW PAGES ek? sume supplier num phone awek2 dari cun ke x cun, u olss ade. WTH? U olls x rase ke betape x gentlemennye u oll mntk number someone from someone else. hahaha.. so funny la u guyss..huh!

Then, SECOND, kenape ek? bile laki tuh nk mgurat girls n girls tu xlayan u olls, u olss kate dyowg sombong n jual mahal? n bile girls tu melayan, u olls kate murahan plak, senang je,, ape kes????? Hah!SIle jawab, sile jawab wahai sayangku,

MY dear Love,


U tulun la advise sket kawan2 u tu, g taw dyorg yg kalu nk tackle tu, bersungguh sket. Ni x, separuh jalan je. Camane la Kaum lelaki kt Malaysia ney di cop sebagai x romantik,,, try la jd romantik, jgn jd cheesy n annoying. Kalu u olls ikhlas, maybe ade chance agi n Kami, THE GIRLS yang comel2 n cantek2 ney, bukannye cerewet sgt, kalu muke u olls x macam abang Aaron Aziz (wwwoooooo,, i loke), its okey. as long as u olls, pndai amek ati kami. kITORG BLEYH ACCEPT LUARAN, xmacam u olls, nmpk je perempuan dahi licin, mule la jadi berbulu2. sepak kang! eishh.. Just being sweet Horny,, opss HONEY:).


Da dapat ngurat tu, xpaya la amek concept ' Touch n Go ' ....Kalu u olls syg kt prmpuan tu, try la jage diri kami neyh, jumpe parents kami, ajak kawen. Hahahaha,,, sure we olls tabik spring kt kberaniaan u olls tu,, x caye? Kite bet!hahaha

Sayangku My future Husband,

I nak mintak sumting from u ney. Tulun la jage sket mate u. Jangan pandang tempat2 x sepatutnye, I admit yg kaum u tu mmg pantang ket nmpk 'rezeki depan mate'. Bile tego u kate, rezeki. tapi u, tu kalu u pandang sekali. ney x, u mmg pandang sekali tapi lame la u... i jijiks taw. Dan menyampah. Kalu i pandang laki len, mesti u pown x bagi kn? I taw mustahil u x kesah langsung. APA KES? u pandang bley, i pandang xbley, u ney mmg xbleyh blah la!

n i perasan, laki kalu nk cari girl wt isteri mesti nk alim2, tudung labuh, sopan tapi u tu. Elok sgt ke? Baik u betulkn sikap u sebab nye, u kan akan jadi imam i nanti, u akan bacekn doa utk i amin kn, tapi kan u. u reti bace doa ape? doa tido? i taw kite akan tido same nanti tapi kan better u blaja lebeyh byk doa lagi demi mase depan kite, sayang.

My ONLY n The only you,

POLIGAMI tu halal, n i tak halang same sekali kalu u nk kawen lebih dri stu tapi kan u. ayat tu bley logik sket x? konon2 sayangkn i n nak bagi i payung emas n ketua segala bidadari di syurga nanti. pehhh lisss la u. Padahal bukannye i x kenal u tuh. Kami girls neyh mmg nmpk comel but smart la! dengan mentaati u slps kawen n u redha dgn i bley jd one of the reason la. Eish u neyh!smart sket nk bg alasan tuh:)

n sayang, kalu u nk approaches girls, peh liss la,, peh liss la be creative. u pelik kn knape kami giler cite korea? sebabnye, they olls tu bukn je ensem, hot malah romantik n sweet gitu. I bagi examples yew, u bleyh tgok mcm Kim Hee Chul, Kim Hyun Joong dan Lee Min Ho.Btw, hubby, seb baik la, girls Malaysia x gile aki ensem, kalu x mmg x kawen la u olls,, da la xensem, xromantik plak tuh..

Ok la darling, i rase enough la i membebel kat u. u pown bukannye suke sgt I membebel kate u. Saket telinge u kate. tapi kan sayang, last je i nak ckp. Part paling fragile dlm bdn prmpuan ialah HATI. so, peh lis la tae care of it like eggs,,,, HANDLE WITH CARE. ONCE BROKEN, CONSIDERED SOLD, oppss,, CONSIDER FOREVER AFTER!

remember tu sayang!
Sebelum jumpe I , ur future wife neyh, remember what i said!

LOVE U.





inspired by Mr.Khairul's belog..

Labels:


Hebatnye Ibu!
Monday, January 2, 2012 | 1:50 PM | 0 comments

Assalamualaikum,
mood homesick sye dtg lagi. Sebagai seorang anak, mesti la, kite rase rindu kepada ibu bape kite. tapi yg lebih sye rasakan ialah ibu sebab sebab ibu lah yg susah payah mengandungkn sye, menampung berat sye 2.8 kg (kalu x clap la,,huhu), 9 bulan tu beb, adoi, bile da besar degil sungguh, hehe,,, memang la sejak dari tingkatan 1 lagi sye da belaja berdikari. Ma Abah anta saye belajar di maktab yang terletak di Johor, sampai la tingkatan 5. Tapi sye xmampu nak bagi mereka ANugerah Pelajar Terbaik Malaysia. Tapi mereka still senyum n support sye:) Ape pown, Alhamdulillah, sijil PMR sye ade tercatat Pelajar terbaik PMR. (tu pown ase nye, pihak sekolah print kan kat sume student kowt,,hehe), tapi saye xberani nak tipu ma sye. sebab bile sye tipu, sye akan rase len macam, n mule la, sye susun ayat nk cover yg konon2 sye tersilap info. hehe,, (tipu gak ke?)


ma bersama cucu beliau, Rifaat zikry

Bayangkan kasih seorang ibu, cubalah kita ukur kasihnya kepada anaknya, boleh diukur?

Sekiranya ada alat yang boleh mengukur kasih sayang ibu pastinya tak terbaca alat itu kasih dan sayangnya seorang ibu kepada anak-anaknya kerana setiap kali ia ingin mengukurnya, saya yakin bacaannya akan sentiasa melebihi had ukuran alat itu.

Namun di dalam peristiwa ini saya diajarkan Allah bahawa seorang ibu itu pastinya tidak sempurna kerana seorang ibu adalah manusia yang mempunyai banyak kelemahan seperti kita juga.

Sye perhatikan dan amati di dalam masyarakat kita banyak sifat ibu yang mungkin menyebabkan anak-anak tidak begitu gembira, contohnya suka berleter, lebih menyayangi anak yang lain (persepsi), suka menjerit (saya pernah mendengar seorang ibu yang asyik menjerit pada anak-anaknya dari mula saya datang kerumahnya sampai saya balik), suka membazir, suka menunjuk-nunjuk, suka mengumpat menantu, suka bersolek dan sebagainya.

Apapun kelemahan ibu, kita tidak boleh sama sekali mengecilkan hatinya baik dengan apa cara sekalipun.

Sebagai manusia biasa yang hatinya boleh terluka, saya yakin antara luka yang paling dalam adalah apabila dilukai oleh anaknya sendiri.

Anak yang disusuinya, anak yang membuatkan dia tidak tidur malam berhari-hari, anak yang dijaganya seperti menatang minyak yang penuh.

Wilayah Islamiah

Ada seorang yang saya kenali yang suka bertanya kepada Allah di dalam urusan kehidupannya.

Pada suatu hari dia mengatakan bahawa dia sangat bersyukur dibimbing Allah, diberi hidayah oleh Allah sehingga dia dapat mengenali Allah dan mendapat nikmat ketenangan hidup di bawah lembayung rahmat kasih sayang Allah.

Satu hari, dia mengatakan bahawa dia mahu tahu kenapa Allah memilih dia dari kalangan keluarganya dan saudara-maranya untuk diberi hidayah, kerana kehidupan yang dilalui sama seperti mereka tetapi Allah memilihnya untuk diberi-Nya petunjuk. Maka dia pun bertanya kepada Allah.

Alhamdulillah menurutnya, tidak sampai beberapa saat dia bertanya Allah memberikan jawapannya.Mahu tahu apa jawapannya?

Allah terus mengingatkan kepadanya kisah ketika dia masih seorang pelajar.

Ketika di universiti, dia bekerja sambil belajar dan hampir semua wang yang diperolehinya ketika belajar itu diberikannya kepada ibunya. Hebatnya ganjaran Allah kepada seseorang yang menjaga ibunya.

Tiada ganjaran yang lebih bermakna dari ganjaran hidayah dan petunjuk Allah.

Namun balasan Allah juga pastinya hebat bagi seseorang yang menyakiti hati ibu.Ampuni kami Ya Allah.

Pastinya kita tidak dapat membalas kasih dan pengorbanan ibu tetapi sekurang-kurangnya kita berusaha untuk menjaga perasaan dan tidak melukakan hatinya.

Semoga Allah mengampuni kita di atas segala keterlanjuran kata dan perbuatan yang telah mengecilkan hati ibu.

Sekiranya ibu kita masih ada bersyukurlah kerana ibu akan mendoakan kita setiap hari.

Insya-Allah.sekiranya ibu kita sudah tiada, doakanlah keselamatan untuknya di alam sana sebagaimana dia sering mendoakan kita ketika hayatnya.

Sebuah kisah ibu yg leyh dijadikan teladan utk sye dan pembace2 sekalian yg bergelar anak,

Alkisah di sebuah desa, ada seorang ibu yang sudah tua, hidup berdua dengan satu-satunya anak. Suaminya sudah lama meninggal kerana sakit. Si ibu sering kali merasa sedih memikirkan anak satu-satunya. Anaknya mempunyai tabiat yang sangat buruk iaitu suka mencuri, berjudi, melaga ayam dan banyak lagi.

Ibu itu sering menangis meratapi nasibnya yang malang, dia sering berdoa memohon kepada Tuhan: “Tuhan tolong sedarkan anakku yang kusayangi, supaya tidak berbuat dosa lagi. Aku sudah tua dan ingin menyaksikan dia bertaubat sebelum aku mati”.

Namun semakin lama si anak semakin liar dengan perbuatan jahatnya, sudah sangat sering dia keluar masuk penjara kerana kejahatan yang dilakukannya.

Suatu hari dia kembali mencuri di rumah penduduk desa, namun malang dia tertangkap. Kemudian dia dibawa ke hadapan raja utk diadili dan dijatuhi hukuman pancung. Pengumuman itu diumumkan ke seluruh desa, hukuman akan dilakukan keesokan hari di depan rakyat desa dan tepat pada saat loceng berdentang menandakan pukul enam pagi.

Berita hukuman itu sampai ke telinga si ibu. Dia menangis meratapi anak yang dikasihinya dan berdoa berlutut kepada Tuhan “Tuhan ampuni anak hamba, biarlah hamba yang sudah tua ini yang menanggung dosa nya”.

Dengan tertatih tatih si ibu menghadap raja dan memohon supaya anaknya dibebaskan.

Tapi keputusan sudah muktamad, anaknya harus menjalani hukuman.

Dengan hati yang hancur, ibu kembali ke rumah. Tidak henti – henti si ibu berdoa supaya anaknya diampuni, dan akhirnya dia tertidur kerana kelelahan. Dan dalam mimpinya dia bertemu dengan Tuhan.

Keesokan harinya, ditempat yang sudah ditentukan, rakyat berbondong – bondong menyaksikan hukuman tersebut. Tukang pancung diraja sudah siap dengan pancungnya dan si anak itu sudah pasrah dengan nasibnya.

Terbayang di matanya wajah ibunya yang sudah tua, dan tanpa terasa ia menangis menyesali perbuatannya Detik-detik yang dinantikan akhirnya tiba.

Sampai waktu yang ditentukan tiba, loceng belum juga berdentang sudah lewat lima minit dan suasana mulai kecoh, akhirnya petugas yang bertugas membunyikan loceng datang.

Petugas itu mengaku hairan kerana sudah sejak tadi dia menarik tali loceng tapi bunyi dentangnya tiada.

Disaat mereka semua sedang bingung, tiba – tiba dari tali lonceng itu mengalir darah. Darah itu berasal dari atas tempat di mana lonceng itu diikat. Dengan jantung berdebar – debar seluruh rakyat menantikan apa yang berlaku disaat beberapa orang naik ke atas menyelidiki sumber darah itu.

Tahukah anda apa yang terjadi?

Ternyata di dalam loceng ditemui tubuh si ibu tua dengan kepalanya hancur berlumuran darah dia memeluk bandul di dalam loceng yang menyebabkan loceng tidak berbunyi, dan sebagai gantinya, kepalanya yang terhantuk sehingga hancur di dinding loceng tersebut!

Seluruh orang yang menyaksikan kejadian itu tertunduk dan menitiskan air mata. Sementara si anak meraung – raung memeluk tubuh ibunya yang sudah diturunkan. Si Anak menyesali dirinya yang selalu menyusahkan ibunya.

Malam sebelumnya, si ibu dengan bersusah payah memanjat ke atas dan mengikat dirinya di lonceng. Dia memeluk besi dalam lonceng untuk menghindari hukuman pancung keatas anaknya.

Demikianlah sangat jelas kasih seorang ibu untuk anaknya. Walaubagaimana jahat pun si anak, si ibu tetap mengasihi sepenuh hidupnya.

Marilah kita mengasihi orang tua kita masing – masing selagi kita masih mampu kerana mereka adalah sumber kasih Tuhan bagi kita di dunia ini.




Moral Story: Sekire nye kite duduk berjauhan dgn ibu kite, ape la salahnye kite sedekahkan Al-fatihah buat ibu ayah kite, Ingat mereka dlm doa kite. Sye yakin, mereka tidak mintak lebih, cukuplah mengingati mereka:)

P/s: Atul taw ma rindu atul kan,, huhu, Kalu x, nape ma kol balek kalu atul miskol,:)slalu mesti ma saje nk tunggu atul kol balek,,hehe

Labels:


I count on You Siti Anis Bt Harun,(dye budak Kuala Krai,Kelantan)
Wednesday, December 28, 2011 | 7:14 PM | 0 comments


When I was 18, I got 2 offers to further my study. SPM was done and I’m matured enough (heehaw, sometimes) to determine my own future. Either I have to go on with diploma at Uitm Kuala Pilah or just stay as school system at Kolej Matrikulasi Kuala Pilah. Both Kuala Pilah! What a bored.

Okeyh la. I choose KMNS. Why? Sebab adew ko Anis. (Tetibe cakap melayu),,, Buat apew nk speaking2 bagai? Sedangkan kite orang melayu. Betul la, mantan PM kite kate, Melayu mudah lupe, siap bersajak ag,,, (tapi kite kene adew secondary language n secondary langs ak ialah german,,huhu)

Kembali ke isu tadi. Kawan baik ku. SITI ANIS da berkias2 da, ckp bilew ko nk wt citew pasal ak?

Anis laling, ari tuh, bru jew ak wt entry pasal sahabat,, hehe,, its okeyh. Ko kat besfren ak

Banyak sgt memori kite same2 tp sebelum memori tu hilang slow2, baik ak transfer. T kang kalu Central Nervous System ak ter’hang’, name ko pown ak terlupe kang.

Igt x lagi, tyme kuliah, bile lecturer bagi break sebab otak da tepu, kite usha sorang2 mamat mane stu yg leyh djadikan inspirasi. Kite suke2 je kan,, kite nak adew inspirasi nk dtg kelas. hahaha,, tapi xdew, sebab sume x berinspirasi pown. Ko xya la tnye lecture yg mane sbb sume lecture kite cmtu,,,hahaha

Oleh sebab, xdew sorang pown yg boleh dibuat suami, opsss,, inspirasi, kite pown rajen la beriadah. hahaha,,, petang2 kite jalan2 amek angin, buang manew2 lemak yg patut, mate kite juge melilau kat padang bola sepak, bola tampar, Kafe D, siap adew yg sajew tampar bola tu kasi kuar gelanggang ( sbb dyowg men dlm court yg adew net) sebb nk ngorat ko,,, ko kan seripah amani,,,haha,,


same x? same x?


Ko igt ko sorang jew cm artis? Ak pown cm artis kowt,,,,





tapi kan,, jalan punyew jalan,,,xjumpe pown inspirasi. Actually, anis, xsalah kan kite adew someone yg boleh mberi kite inspirasi. Orang mungkin boleh salah faham kt kitew. tapi kite still manusia. Even Nabi Adam jugak sunyi keseorangan kt syurga even terlalu banyak nikmat syurga di sana. Sedangkan Nabi Adam perlukan Hawa, kite apatah lagi. (baru pas bace Kisah2 Nabi,hehehe). Tap kite xla smpai nk cari adam kite. kite just nk cuci mate pas penat belajar kan,,, Pas kite riadah tu, kite singgah koop beli eskem (tambah balek lemak yg terbakar td). sebabnye, tyme tu, duet elaun matrik, ak pegang sdiri,,, hehe,, enjoy sakan kowt.

Ko jugak yg aja ak stdy gune study grup. Actually, ak xsuke sgt stdy reramai neyh sbb nye, t borak2 jew kan, tapi ko ckp, “Naza,kitew bincang yg x paham jew. kalu stdy sorang lame taw nk stdy, kat bilik ngantuk. kalu ko xcaye cube try,” (lebeyh kurang kowt cmtu ayat ko, ak mane igt ko ckp pew)

Then, ak try la waktu cuti sabtu ahad tu, betul weyh, ak tidow smpai tengahari,,bangun2 terus lunch,, hahahaha,,, petang tu stdy tp cm xmasuk2 jew, then ak decide nk ikut stdy grup tyme stdy weekJ. tyme stdy week mmg la stdy, sebabnye, ak kene follo jadual, kene bgun pagi2 kan, balek sembahyang pown kt bilek dira: 0,

….dan ko jew la yg kenal sapew sunil shetty ak,

sampai skang, ko like ak n sunil shetty kan,, hehehe. Thanks.

P/S: ak xbyk citew pasal ko sbbnyew, ko bace x kisah samihah n wardah tu, kebanyakan attitude korang same sbb tu ak leyh ngam dgn ko n dyowg. Cume kite neyh mate keranjang sket, dyowg x sgt,,,One more thing, kite da jarang jumpe, naseb baek ko da wat pesbok, leyh r still keep in touch, ko mcm taw2 jew kedekut kedit,,hihihi

Moral: Pendek tapi Padat mcm ko,,,hahaha



Old things

This template by AfikahShuhaimi. Basecode by OhhAeen. Header and edited by Alia Eyra.